2007-09-10

Aš sugrįžau!

Sveikinu visus mano virtualiosios šeimos narius ir dėkoju visiems, kurie pasiilgo mano internetinio dienoraščio. Aš net negalvojau, kad mano kuklus, kuklioje vietoje ir per daug nereklamuojamas interneto dienoraštis yra toks populiarus ir skaitomas ne tik Klaipėdoje, bet ir kituose miestuose. Su internetinio dienoraščio atidarymu ir veikla mane pasveikino mano kolega, Seimo nario A.Ažubalio padėjėjas, TS Kelmės skyriaus pirmininkas Egidijus Ūksas. Didelis šio kuklaus puslapio „gerbėjas“ yra ir parlamentaras Jurgis Razma, kuris linkėjo šio darbo nenumesti. Būdamas konservatorius aš žinoma vertinu bendravimą „akis į akį“, tačiau tikiuosi, kad mano įvardinti garbūs internetinio dienoraščio „fanai“, pasidalins savo mintimis apie šiame puslapyje skelbiamas idėjas, ne tik su manimi, bet ir su kitais šios „bendruomenės“ dalyviais.
Šiandien yra pirma diena, kai baigėsi mano atostogos ir aš pasirodžiau darbe. Per beveik dvi savaites puikiai pailsėjau, daug dėmesio skirdamas įvairiuose Lietuvos kampeliuose išsibarsčiusiems giminėms. Nors ir nenoromis, tačiau teko daug kalbėtis apie politiką. Žmonės turi labai savitą požiūrį į tai, kas vyksta Lietuvoje. Šis požiūris skiriasi nuo to, ką įsivaizduoja politikai. Negaliu teigti, kad tas požiūris yra teisingas, tačiau jame yra daug karčių ir teisingų žodžių. Apie tai, kaip žmonės įsivaizduoja politikus ir politinį gyvenimą ir kaip aš įsivaizduoju mes konservatoriai ir mes politikai turėtumėme su jais kalbėti, aš parašysiu kituose komentaruose.
Tuo tarpu šiandien kaip mėgsta sakyti „politiniai ūkininkai“ mūsų laukia nauji darbai. Turiu porą idėjų susijusių su partijos Klaipėdos skyriaus veikla, kuriuos reikės įgyvendinti. Ne mažiau audringas bus ir mūsų miestelio tarybos gyvenimas. Miesto meras, niekaip nesuvokia miesto tarybos politinės aritmetikos ir elgiasi taip tarsi jis dirbtų praėjusios kadencijos miesto taryboje. Su visomis iš to išplaukiančiomis ydomis ir negerovėmis. Seime susitikęs Kauno miesto merą, konservatorių Andrių Kupčinską, jį mokiau, kad būdamas meru jis turi ne „darbus dirbti“, bet nuolatos bendrauti: su dauguma, su mažuma, su miestiečiais. Kiekvienas iš mūsų turi daug gerų idėjų, ir politiko uždavinys jas atsirinkti, išklausyti ir gerąsias įgyvendinti. Šiaip daug ko mane galėtų pamokyti pats Andrius, tačiau šioje vietoje aš turiu „piktąjį genijų“ R.Taraškevičių, kuris puikiai demonstruoja, kaip meras neturėtų dirbti.
Mūsų politinę padangę dažys ir artėjančių Seimo rinkimų nuotaikos. Partijos taryba jau paskelbė kandidatų kėlimo maratono pradžią. Šiuo metu tam tikroje gyvenimiškoje kryžkelėje esu ir aš. Iki pavasario buvau tikras, kad kandidatuosiu į Seimą. Šiandien toks tikras nebesu. Esu veiksmo žmogus ir eidamas kažkur noriu, kad būčiau reikalingas. Šiandien esu reikalingas Klaipėdoje ir Klaipėdos miesto taryboje. Ten nuo manęs kažkas priklauso. (Tačiau ne nesakau ir ši mano pastraipa tebūnie poatostoginės depresijos apraiška).
Gal šis mano dienoraštis gavosi kiek padrikas, tačiau taip jau būna kai pradedi dirbti kokį nors darbą. Dienoraščio darbinės dienos liks nepakitusios: antradienis ir ketvirtadienis. Visų mano draugų prašau aktyvaus komentavimo, taip pat parodyti šį dienoraštį savo draugams ir pažįstamiems.
Aš sugrįžau!

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Nuoširdžiai džiaugiamės tamstos sugrįžimu ir laukiame naujų opusų, kuriuos pasižadame ir perskaityti, ir pakomentuoti. LG

Anonimiškas rašė...

Kaip gerai, kad grįžai. O tai pasigesdavau tavo opusų. :) Žiūriu tas Balticum žinias, ir nieko gero "ant Klaipėdos" nematau. Tai gerb. meras kokias tai statybas apžiūrinėja, tai giriasi kaip viskas auga ir gražėja... O juk taip žmogui norisi, kad kažkam būtų blogai. Nykios tos žinios... Tavęs Kęstuk pasiklausius, dūšia nusijuokia, atsigauna - gerai, kad kažkieno daržinė dega - ne kaimynas, ne giminė, bet vis tiek malonu. ;) Sėkmės. Laukiam.
P.S. Gal paskolinti degtukų?

Anonimiškas rašė...

laukia tamstos nauji darbai, naujos kovos. Laikykis! Vardan tos Lietuvos tegul dega meile tavo sirdyje!