2007-09-28

Audringas savaitgalis

Šis savaitė – šuniška kaip niekada. Net tada, kai vykdėme rinkimų kampaniją, neturėjau tokio įdomios ir užimtos savaitės. Prie visų bėdų prisidėjo ir tai, kad atsisakydamas išlydėti vasarą, smarkiai persišaldžiau.
Pirmą kartą iki galo neatlikau savo, kaip tarybos nario pareigos ir ketvirtadienio tarybos posėdyje tebuvau tik iki didžiosios pertraukos. Tiesa mano kolegos manęs pasiilgo, todėl sugebėję „išžiūrėti“ tik 28 klausimus, dragiškai nusprendė palaukti manęs ir kitą ketvirtadienį surengti to paties posėdžio antrąją dalį.
Šią savaitę yra minimos dvi svarbios profesinės dienos, kurias aš, partijos ir koalicijos, pavedimu, turiu kuruoti. Vakar buvo minima socialinio darbuotojo diena, rytoj bus minima pagyvenusių žmonių diena. Pirmosios dienos proga teko dalyvauti neįgaliųjų dienos centre „Lakštutė“ organizuotame „BOCCIA“ turnyre. Ten mūsų socialinio komiteto ir žurnalisto Česlovo Kavarzos komanda „gavo į skudurus“ nuo „Lakštutės“ administracijos. Ką gi atsilyginsime, kai bus tvirtinamas biudžetas.
Pagyvenusių žmonių dienos proga į savo šventę pakvietė „Caritas“ senelių namai. Senoliai dainavo ir šoko, o man, kaip politikui teko atlaikyti garbingų kunigų ir klebonų spaudimą. Kodėl miesto globos namams miesto savivaldybė skiria keletą milijonų litų, o šiek tiek mažesniems Caritas Globos namams, per metus skiriama tik 20000 litų? Aš raudonavau iš gėdos, tačiau atsakymo neturėjau. Atsakymo paieškas sunkino ir tai, kad savivaldybės administracijai netrukdo Caritas globos namų gyventojų įtraukinėti į įvairias Vilniui ir Europai siunčiamas ataskaitas.
Dėl šių renginių neturėjau laiko apsilankyti Klaipėdos savivaldybėje organizuotoje medicininėje konferencijoje. Galop visą dieną užbaigė Jungtinės Vakarų regiono Koordinacinės tarybos posėdis.
Ne mažiau audringas laukia ir šeštadienis, kuris liepė pasirinkti tarp partijos Vilniuje organizuojamo seminaro ir mano draugų vaiko krikštynų, kuriose teks atlikti krikšto tėvo pareigas.
Galų gale visus interneto dienoraščio skaitytojus kviečiu sekmadienį 12.00 atvykti į Šv. Kazimiero bažnyčią Klaipėdoje, kur bus įvykdytas „dangiškasis objekto priėmimo aktas“. Bažnyčios pastatymas visada buvo miestui svarbus įvykis. Daug svarbesnis už alaus kainas, rietines miesto rotušėje ir kitus žemiško gyvenimo malonumus.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Na kiek galima baliavoti, kai tevyne pavojuje?