2009-08-24

Blogiausia, kad gali nesikeisti niekas

Šiandien mane kamantinėjo Vakarų ekspreso reporteris Denisas Nikitenka. Jis bandė išklausinėti manęs, kas miesto taryboje bus įdomaus artėjantį rudens sezoną. Klausinėjo ar Klaipėdos konservatoriai nesirengia eiti į valdančiją daugumą.

Mano atsakymai buvo lakoniški, tačiau išsamūs ir labai konkretūs. Aš bijau, kad ateinatį rudens sezoną neatsitiks nieko. Ir tai yra baisiausia miesto tarybai, miestiečiams ir visam miestui.

Esamos konfigūracijos politinė dauguma šiandien save suvalgė ir nebėra pasirengusi valdyti miesto. Ypač ekonominio sunkmečio laikotarpiu. Esamos konfigūracijos valdžia nesugeba suprasti ilgalaikių Klaipėdos problemų, supratusi jas – siūlo netinkamus sprendimus. Net jei priimami teisingi sprendimai, teisingoms problemoms spręsti, neveiksnus savivaldybės administracijos direktorius neturi valios ir gebėjimų šitų sprendimų įgyvendinti.

Žiniasklaida jau rašė kaip išpūstas savivaldybės aparatas. Du mėnesiai praėjo nuo to kai tapo aišku, kad administraciją reikės mažinti. Dėl A.Každailevičiaus neveiklumo praėjus dviem mėnesiam apie administracijos reformą vis dar tebėra tik kalbama.

A.Každailevičius jau du mėnesius ignoruoja tarybos protokolinį pavedimą kas mėnesį informuoti tarybos narius apie biudžeto būklę ir priimtas priemones biudžeto mažinimui užtikrinti. Administracijos direktorius, taip įžuliai ignoruojantis tarybos sprendimus yra jau nebe savivadybės vadovas, o tik viso labo beveidis administracijos klerkų ruporas.

Kai užduodi sau klausimus ir kai matai tokią situaciją, tenka užduoti sau klausimą: ar moralu sėdėti yra už pečiaus ir be perstojo kritikuoti. Mūsų frakcija bandė būti konstruktyvia opozicija. Mes palaikėme neformaliojo ugdymo reformą, siūlėme savo idėjas biudžeto išlaidoms mažinti. Galų gale aiškiai ir nedviprasimiškai parėmėme biudžeto mažinimą, nors ir turėjome tam tikrų sąlygų ir tam tikrų pastabų.
Deja daugiau mes padaryti nieko negalime. Nebent politinė situacija mieste pasikeistų.

1 komentaras:

Valius Šopa rašė...

laikykit fronta :)