2009-07-22

Kas dirbs ponu(-a) Rugsėjo 1-oji?


Mano nuomone liepos mėnesio tarybos svarbiausias klausimas yra padėtas pačiame gale, kai miesto tarybos nariams savivaldybės administracijos direktorius siūlo panaikinti Klaipėdos miesto švietimo ūkio grupę. Ši ūkio grupė buvo biudžetinė įstaiga, kuri organizuodavo stambesnio mąsto miesto švietimo įstaigų remontus.
Ši įstaiga dirba sunkų darbą, nes pinigų amžinai trūksta, o mūsų valdininkai labai dažnai surašo europinius reikalavimus pamiršdami, kad gyvename Lietuvos realybėje. Šios įstaigos darbas turi kur tobulėti, tačiau šiandien mieste yra įstaiga, o jos vadovė V.Gembutienė yra savotiška p. Rugsėjo pirmoji. Ji yra žmogus, kuris Klaipėdoje atsakingas, kad rugsėjo 1-ąją visos miesto mokyklos atsidarytų.
Šiandien šitą įstaigą ketina uždaryti, jos darbuotojus pervesti dirbti į savivaldybės administraciją, kur, grečiausiai, jie bus paskirstyti po administracijos skyrius. Trečiadienį vykusiame frakcijos vadovų pasitarime aš klausiau miesto mero, kas Klaipėdoje bus atsakingas jei rugsėjo 1-ąją kokia nors mokykla neatsidarys. Aš žinoma žinau, kad dėl to bus kaltas kruvinas ir nusikalstamas Taraškevičiaus rėžimas, tačiau norėtusi rasti ir kiek konkretesnį kaltininką.
Meras mano, kad V.Gembutienė ir toliau dirbs ponia rugsėjo ponia rugsėjo pirmąja, tačiau iš p. Gembutienės atėmę antspaudą, o jos darbuotojus išmėtę po skirtingus skyrius, mes iš jos tą atsakomybę atimsime ir ją užkrausime tam, kuris tą anspaudą laikys. Mūsų atveju tokiu „misteriu rugsėjo 1”, turėtų būti savivaldybės administracijos direktorius.
Nuo minties, kad administracijos direktorius būtų atsakingas už mokyklų atdarymą, mane jau pradeda imti nerimas. Pirmiausia administracijos direktorius yra žmogus užsiėmęs. Antra jis neturi jokios valios, ką nors priversti dirbti ir išmės tinka tik giltinei parvesti.
Kol mūsų frakcija negaus informacijos, kaip bus organizuotas mokyklų remontas ir pasiruošimas rugsėjo pirmajai, sprendimo dėl mokyklų ūkinės grupės reorganizavimo, nepalaikysime.

Komentarų nėra: