2009-03-28

Už sporto mokyklas kol kas nemokėsime

Penktadienį posėdžiavusi miesto taryba nedrįso priimti dar vieno sprendimo ir neapmokestino vaikų lankančių sporto mokyklas. Šiame posėdyje man teko pirmą kartą imtis atsakomybės ir atliekant seniūno pavaduotojo pareigas iš reikšti ir ginti frakcijos poziciją šiuo klausimu.
Kolegoms tarybos nariams sakiau, kad šio sprendimo priėmimas neišves sporto mokyklų iš varganos padėties, kuri yra dabar.
Šio mokesčio padidinimas sukurtų pinigų administravimo problemas, trenerius paverstų apskaitininkais ir buhalteriais. Šiandien daugelyje sporto mokyklų yra problema surinkti norinčių treniruotis grupes, todėl net ir 12 litų dydžio mokestis gali dar labiau sumažinti sportuojančių skaičių.
Tarybos nariai išgirdo šiuos argumentus ir sprendimo priėmimą atidėjo. Ar kitame posėdyje nebus paleistas valdančiųjų buldozeris, nežinau. Vis viena buvo pasiekta bent viena pergalė – bent balandžio mėnesį kai kurių tėvelių kišenės nepaplonės.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

K.G.: "Tarybos nariai išgirdo šiuos argumentus ir sprendimo priėmimą atidėjo".

Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius politikams siūlė nepriimti skubotų sprendimą, viską gerai apsvarstyti.

"Atidėkime šį klausimą kitam posėdžiui. Pasverkime visus pliusus bei minusus ir tik tuomet galėsime priimti galutinius sprendimus", - kalbėjo miesto vadovas. (ve Šios dienos http://www.ve.lt/?data=2009-03-30&rub=1065924810&id=1238347297