2007-12-03

Esu paklausimų lyderis

Šiandien „Klaipėdos“ žurnalistė Virginija Spurytė mane titulavo miesto tarybos narių paklausimų lyderiu. Per devynis darbo miesto taryboje mėnesius tokių paklausimų aš parašiau bent 20. Kiekvienas iš šių paklausimų buvo apie gana svarbias Klaipėdos miesto ir klaipėdiečių problemas. Pripažinsiu, kad jų galėjo būti ir mažiau, jei savivaldybės klerkai „nejunginėtų duros“ ir nebandytų su tarybos nariais juokauti.
Labai dažnai gavus atsakymą į paklausimą, ateina toks atsakymas, kuris reikalauja dar keturių ar penkių paklausimų. Man keista yra, kad administracijos direktorius tarybos narių vieną iš pirminių ir svarbiausių funkcijų – tarybos narių paklausimus, vadina „talentu rašyti“ arba atitraukimu nuo tiesioginių pareigų“.
Vienas iš pirmųjų mano paklausimų buvo apie tai, kiek lėšų reikia, kad visos miesto socialinės įstaigos atitiktų valstybinio higienos centro reikalavimus. Visos socilinės įstaigos pateikė išsamius sąrašus. Miesto Kūno kultūros ir sporto skyrius parašė, kad tokių problemų neturi. Tuo tarpu sporto skyriui tai netrukdė po kelių mėnesių pateikti savo veiklos strateginį planą, kurio pirminis ir svarbiausias tikslas buvo „Užtikrinti higienos normas atitinkančią sporto įstaigų funkcionavimą.
Administracijos direktorius mano, kad visą informaciją aš galėčiau susirinkti tiesiai iš klerkų, tačiau jei sporto skyriaus vadovas vėjus rašo raštu, tai ką jis pasakotų žodžiu.
Aš galiu pasakyti, kad ir toliau šiai funkcijai skirsiu daug dėmesio. Juk kaip ir minėjo administracijos direktorius – turiu talentą rašyti...

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Dar vieno paklausimo reiktų - dėl atliekų rūšiavimo ir perpildytų surūšiuotų atliekų konteinerių savalaikio išvežimo. Visur trimituoja kaip reikia rūšiuoti, o perpildytų konteinerių neišveža po 3 savaites.

Kęstutis Gabšys rašė...

Dekoju uz informacija. Apie sia problema pasidomesiu ateityje. Jos rezultatus aptarsiu siame bloge

Anonimiškas rašė...

gal galetumet pasidometi kodel klaipedoje nera vystoma sekso industrija Olandijos pavyzdziu?