2013-12-23

Prieš konkurentus su valdžios pagalba

15min.lt gavo susirūpinusio šilutiškio Arūno Gečo laišką, kuriame jis rašo apie naują prekybos centrą Pramonės g. 6E. Jis mano, kad pastatas pradėtas eksploatuoti savavališkai, nes jo statytojai esą negavo Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos leidimo. „Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos tinklapyje nėra informacijos apie statybų užbaigimo aktą. Pagal Statybos įstatymą, jei nėra minėto dokumento, pastato naudoti negalima. Kas šiandien gali pasakyti, ar šis pastatas saugus“, – svarstė A. Gečas. (Daugiau)
Nei žiniasklaida, nei "Moki veži" nepatikėjo "piliečio" A.Gečo rūpesčiu šilutiškių saugumu. Visi įžiūrėjo tik konkurentų baimę dėl naujo žaidėjo statybos prekių rinkoje. Iš tikrųjų atsiranda sluoksnis verslininkų, kurie pamiršta, kad konkuruoti rinkoje reikia siūlant geresnes paslaugas, pigesnes prekes, o ne dusinant konkurentus. Po to stebimės, kad visuomenė taip nepasitiki verslininkais.

2013-12-21

Valdininkų skaičiaus mažinimas panašus į kovą su antsvoriu

"Š.Laužiko duomenimis, pagal Vyriausybės nustatytas normas, tokio dydžio savivaldybėje galėtų dirbti 140 valstybės karjeros darbuotojų ir 155 pagal darbo sutartis samdomi specialistai.
S.Stankevičius, nekantraudamas, kol meras Š.Laužikas baigs dėstyti savo mintis apie deleguotas savivaldai funkcijas ir toms funkcijoms vykdyti reikalingą darbuotojų skaičių, trumpai ir aiškiai pasakė, kad Savivaldybės administracijos darbuotojų skaičius turėtų sumažėti 25 procentais - t.y., reikėtų atleisti ketvirtadalį darbuotojų." Daugiau skaitykite: http://silutesnaujienos.lt/index.php/home/naujienos/7229-nauja-valdia-imsis-dalgio-neslepia-ketinim-atleisti-dal-darbuotoj-ir-moni-vadov#ixzz2o74TTzmy


Jei naujoji valdžia sumažintų bent 10 savivaldybės darbuotojų jau būtų pasiekimas. Juk "gerų žmonių" neišmesime į gatvę. Dar keisčiau atrodo S.Stankevičiaus lyginimai savivaldybės su privačiomis įmonėmis. Atrodo žmogus per tiek metų savivaldoje to skirtumo taip ir nepamatė. Likviduodamas gerb Šilutės tarybos nario teisinį neraštingumą primenu: privačiai įmonei nereikia atlikti viešųjų pirkimų, kasmetinio tarnautojų vertinimo, vidaus audito ir kitų įstatymais įpareigotų procedūrų. Į kitą spaudos konferenciją reikėtų ateiti labiau pasiruošus.

2013-12-20

Šilutės telegrafas

Artėjant Kalėdoms pasižadu dažniau ir aktyviau prižiūrėti savo internetinį dienoraštį. Jį papildau nauja rubrika - Šilutės telegrafas. Čia pateiksiu nuomonę apie Šilutės įvykius, dažniausiai komentuodamas kitų žiniasklaidos atstovų straipsnius ir pasisakymus. Tikėkimės įsižeidusiųjų nebus. Plagiatu, tikiuosi niekas nekaltins. Pasistengsiu, kad mano komentaras nebūtų ilgesnis nei viena pastraipa. Maždaug tokio ilgio kaip šitas.